Sportgala Ermelose sporttoppers 2019

Vrijdagavond 7 februari werden, in de Dialoog, de prijzen uitgereikt aan de Ermelose sporttoppers van 2019 tijdens het Ermelose Sportgala. Tijdens deze avond werden de winnaars van zeven categorieën bekend gemaakt. De presentatie was wederom in de handen van Studio Sport commentator Hans van Zetten en Susanne Morren van omroep Gelderland en NOS.

Team Heel Ermelo Beweegt, onderdeel van Interactie Sportbedrijf Interactie, organiseerde de sfeervolle avond voor de vierde keer op rij. Er waren prijzen te winnen in acht verschillende categorieën. Na een spannende nominatie ronde koos de vakjury samen met de Ermelose bewoners de winnaars. De avond begon met een verrassende act van het circus, met diverse kids van het primaire onderwijs in Ermelo, onder leiding van buurtsportcoaches Saskia Lieman en Stijn Sundermann.

Beste Sport & Beweeginiatief
De prijs voor het beste Sport & Beweeginitiatief met een maatschappelijke impact werd door wethouder Laurens Klappe uitgereikt aan de winnaars van Wijkvereniging west voor hun initiatief Heel Ermelo West Beweegt.

Beste Sportfoto 2019
De prijs voor beste sportfoto van het jaar 2019 werd uitgereikt door Gert Hofsink. Van de negen inzendingen won Dennis van de Kamp met zijn foto van de motorcross. De jury zei over de winnende foto; “Het wegstuivende zand en de beweging in de band van het voorwiel geeft de foto de snelheid mee die je bij deze sport verwacht. Je kunt de brullende motor bijna horen wanneer je naar deze foto kijkt”.

Sportvrijwilliger 2019
In de categorie sportvrijwilliger 2019 werden de genomineerde kandidaten in het zonnetje gezet door Eelco de Lange. Carin de Rook, van GV Sparta, is coördinator juryzaken van de afdeling trampoline. Carin zet zich altijd met ziel en zaligheid in voor het belang van de springers van de vereniging. Harrie van Ooijen van de Veluwse wieler vereniging is al bijna 40 jaar actief als vrijwilliger voor de vereniging. Harrie heeft zich in die tijd, en nog steeds, bewezen als een onmisbare kracht die zich met enthousiasme en hart voor de club belangeloos wekelijks weer inspant. Johan van den Bor, de Ermelose Dartclub, was 1 van de vijf oprichters 20 jaar geleden. En de vereniging had zonder zijn inzet (samen met zijn vrouw) niet meer bestaan. Dit jaar is het zijn laatste seizoen als vrijwilliger.

Daarna was het tijd voor een dansoptreden van selectiegroep B19 van dansafdeling GV Sparta. Met hun showdans “Survivor” zetten de meiden een stoere en krachtige dans neer. Deze dans toppers zijn in 2019 nog 1e geworden op het NK-jazzdans in Ahoy, wat een eer om ze te zien dansen op het podium in Ermelo.

Sporttalent 2019
Sporttalent van 2019 werd Anniek van Dulst. Anniek ontving haar prijs uit de handen van Jaco Cornelissen. Anniek won een zilveren medaille op het EK en het NK paardrijden met haar paard Fleau. Op dit moment is ze tweede in de World Ranking Youth.

Sportman 2019
Sportman van het jaar 2019 werd Avinash Ramasray. Mark Broere, directeur van Interactie Sportbedrijf Ermelo, reikte de prijs uit. Avinash won een gouden medaille op het Kempo EK 2019.

Toen was het tijd om te genieten van een prachtig zang optreden van Leonie Meijer. Leonie zit in de derde klas van het Atheneum op Groevenbeek en werd begeleid door Titia Bron, docente van Groevenbeek. Zingen is volgens Leonie “Net als sporten ergens volledig voor gaan en veel oefenen”.

Sportvrouw 2019
Sportvrouw van het jaar 2019 werd Ashvini Ramasray. In 2016 en 2017 won ze deze prijs ook al. Ashvini won twee gouden medailles op het EK en een bronzen mediale op het WK. Marjo van Koerten en Jacqueline de Ruiter reikten de prijs uit.

Sportploeg van het jaar
Sportploeg van het jaar werden Eline Westhuis en Valerie Bosschart van GV Sparta. Dit duo werd derde op het WK junioren Trampoline springen in 2019. Mark Broere, directeur van Interactie Sportbedrijf Ermelo, reikte de prijs uit.

Hans van Zetten introduceerde voor de komende jaren twee nieuwe categorieën voor de Sportverkiezingen van 2020, namelijk Sportvereniging van het jaar én Sportiefste Basisschool van Ermelo. Team Heel Ermelo Beweegt, onderdeel van Interactie Sportbedrijf Ermelo feliciteert alle winnaars van de Sportverkiezingen 2019!