In beweging

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches van Interactie hebben de taak om meer mensen te laten sporten en bewegen in de buurt. Ze leggen verbinding tussen aanbieders van sport en bijvoorbeeld welzijn, gezondheidszorg, jeugdzorg, verenigingen, kinderopvang en onderwijs. 

Er zijn veel verschillende manieren om een buurtsportcoach in te zetten. Wij hebben er voor gekozen onze Buurtsportcoaches samen te laten werken met diverse partners, zoals o.a. Prokino, s Heeren Loo’, Participatiehuis, diverse scholen en een aantal verenigingen. Ook worden zij ingezet bij lokale sportaanbieders als ClubKaderCoaches. Om de trainers en coaches ook bekwaam te maken op het pedagogisch-didactisch gebied.

Onze Buurtsportcoaches en bewegingsagogen verzorgen elke week uitdagende activiteiten voor alle leeftijden. Daarnaast initiëren en organiseren we beweegprogramma’s en diverse activiteiten, zoals het 55+ programma, buurtsportfestijnen, pleinfestijnen, de Koningsspelen, Summer games, Wintergames en nog veel meer.

Tevens hebben wij de beschikking over een aantal buurtsportcoaches, met een LO- 1e graads bevoegdheid voor het geven van bewegingsonderwijs. Met deze kwalificatie mogen zij lichamelijke opvoeding geven in het basisonderwijs. Wij verzorgen vanaf 2018 deze lessen en geven op 8 basisscholen in Ermelo gemiddeld zo’n 50 uur gymles per week.

Wekelijks begeleiden de Buurtsportcoaches met het Leefstijl Loket inwoners die graag een actievere en een gezondere leefstijl willen, maar daar hulp bij nodig hebben.

Nieuwsbrief

Mis niets, schrijf je nu in voor updates over zwemmen, sportieve activiteiten en een gezonde leefstijl.