Interactie brengt je aan het bewegen!

Aqua Actief & Fit

Doet het vooral goed bij ouderen die meer willen bewegen.

Het hoofddoel van Aqua Actief & Fit is om de algehele conditie te verbeteren en/of te handhaven, waarbij gezelligheid en sociaal contact centraal staat. Klaar om Actief & Fit ouder te worden?

Aqua Actief & Fit Ermelo

Aqua Actief & Fit

Deze lessen doen het goed bij ouderen die op een laagdrempelige manier (meer) willen bewegen. Op gezellige muziek uit eigen tijd is er een trainingsprogramma opgesteld waarbij alle spiergroepen worden meegenomen.

Tijdens Aqua Actief & Fit wordt er in een ongedwongen sfeer gewerkt aan het verhogen van de mobiliteit, het ontlasten van gewrichten, het versterken van spierkracht en het verbeteren van de conditie.

Meestal wordt er achteraf nog gezellig met z’n allen een kopje koffie/thee gedronken.

Na een aantal lessen kan je je steeds langer en intensiever inspannen zonder moe te worden of buiten adem te raken. Ook kracht en lenigheid worden getraind. Dit alles maakt bewegen in het dagelijks leven weer makkelijker.


Aqua Actief & Fit is geschikt als je wilt werken aan je

  • Uithoudingsvermogen
  • Spierkracht
  • Mobiliteit
  • Lenigheid
  • Conditie

Lesvorm en tijdsduur

De training duurt 45 minuten waarin begonnen wordt met een warming up.

Daarna is het tijd om het tempo omhoog te gooien onder begeleiding van onze ervaren instructeur. Er is veel aandacht voor spierversterkende oefeningen voor afzonderlijke spiergroepen in je buik, billen, benen en armen. Na deze workout eindigen we altijd met een cooling-down.


Kleding en benodigdheden

Tijdens de lessen draag je gangbare zwemkleding. De instructeur zet gericht verschillende materialen in die passen bij de oefeningen en de doelen van de les. Deze zijn aanwezig op de locatie.


Waar in het zwembad?

De lessen van Aqua Actief & Fit worden gegeven in het wedstrijdbad.

Voor de les Aqua Actief & Fit gebruik je het ticket AquaSport. Een leskaart AquaSport is goed voor 10 lessen en 6 maanden geldig.

Wanneer
Vrijdag 09:30 – 10:15
Tarief
Ticket AquaSport € 4,90
Leskaart AquaSport € 44,00

Waar kun je aan de slag?

Locaties

Zwembad Calluna

Heeft een wedstrijdbad en recreatiebad.

Lees verder

Nieuwsbrief

Mis niets, schrijf je nu in voor updates over zwemmen, sportieve activiteiten en een gezonde leefstijl.