Interactie steunt je bij herstel

AquaVitaal voor (ex) kankerpatiënten

Aquatherapie voor (ex) kankerpatiënten

In zwembad Calluna oefenen we op de flow van de muziek in een oefengroep die uitgaat van je eigen kracht. Door variatie in de bewegingen en door ontspanningsoefeningen kun je op een prettige manier met je lichaam bezig zijn. Klaar om samen met lotgenoten te trainen in water?

AquaVitaal zwembad Ermelo

AquaVitaal voor (ex) kankerpatiënten?

De wateractiviteiten zijn er op gericht om de algehele conditie, lichaamscoördinatie en de hart- en longfunctie te verbeteren. Dankzij wetenschappelijke onderzoeken weten we dat het juist heel goed is om na of tijdens chemo- en bestralingsbehandelingen in beweging te blijven.

Dit zorgt er voor dat je conditie en spierkracht zoveel mogelijk behoudt en weer opbouwt. In plaats van dat je steeds te horen krijgt wat je niet (meer) kunt, laten wij je ervaren dat je meer kunt dan je denkt. Bewegen in het water is vaak makkelijker en veel minder belastend. Het plezier om samen met lotgenoten in water te trainen staat voorop.

AquaVitaal is geschikt voor als je wilt werken aan je:

  • Uithoudingsvermogen
  • Spierkracht
  • Hart – en longfunctie

Kleding en benodigdheden

Tijdens de lessen draag je gangbare zwemkleding. De instructeur zet gericht verschillende materialen in die passen bij de oefeningen en de doelen van de les. De lessen van AquaVitaal worden gegeven in het wedstrijdbad. Voor deze les maak je gebruik van een ticket AquaSport of een leskaart AquaSport. Deze is goed voor 10 lessen en 6 maanden geldig.

Wanneer
Donderdag 11:00 – 12:00
Tarief
Ticket AquaSport € 5,10
Leskaart AquaSport € 45,30

Waar kun je aan de slag?

Locaties

Zwembad Calluna

Heeft een wedstrijdbad en recreatiebad.

Lees verder